Український електромобіль представлять у 23 містах Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український електромобіль представлять у 23 містах Європи

Технології&Авто
2474
22 травня прототип української машини Synchronous помандрує містами Європи, де будуть проводити його презентацію.
Прототип візьме участь у церемонії старту щорічного транс’європейського ралі на електромобілях “Київ – Монте-Карло”. Synchronous повезуть трейлером вздовж маршруту ралі.
Презентації планують провести у 23 містах Європи. 3 червня в Монако за участю принца Альберта, розповів Андрій Білий з компанії Electric Marathon International.
“Ідея з’явилася, коли замовили таксі в Монако. Чекали 1,5 години, а воно так і не приїхало. Як з’ясувалося, Монако не має власної служби таксі. Основні таксі – французькі служби, які працюють по всьому Лазурному березі. Їм не завжди вигідно брати замовлення в Монако. Ми вирішили спробувати створити таксі для Монако”, – говорить Андрій Білий.
В ході презентації розробники сподіваються привернути увагу потенційних клієнтів. Це дозволить запустити серійне виробництво Synchronous.
“В Європі дуже щільний ринок і велика конкуренція. Українським виробникам потрібно знаходити свої ніші в ЄС і займати їх. Хотілося б організувати виробництво в Україні. Якщо ми знайдемо замовника, ми запустимо випуск на тому ринку, який заплатить. Це об’єктивна ситуація для бізнесу. В Україні є кілька виробників, і ми ведемо з ними переговори. Йдеться про дрібну серію”, – додав Андрій Білий.
Про ціну серійного електромобіля зараз неможливо говорити. Відомо, що європейці будуть цікавитися Synchronous, якщо він коштуватиме менше 100 тис. євро.
Нагадаємо, в розробці электромобіля Synchronous взяли участь кілька компаній. Одеська Eco Factor зібрала машину, розробила основні деталі кузова і силову установку. Над дизайном працювала фірма SkyRye. Зарядний пристрій створили на Дніпропетровському підприємстві E-Line. Остаточний вигляд концепту надала компанія Edelweiss з Баден-Бадена.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас