Sony вдариться в штучний інтелект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony вдариться в штучний інтелект

Технології&Авто
355
Японський виробник електроніки Sony планує збудувати бізнес в області технологій штучного інтелекту і згодом перетворити його в велике джерело доходів. На шляху до виконання цієї мети компанія інвестувала в американський стартап, передає інформагентство Reuters.
Sony вклала якусь суму в каліфорнійську фірму Cogitai, створену трьома дослідниками близько року тому. Вона займається розробкою технології, що дозволяє машинам безперервно навчатися і автономно взаємодіяти в реальному світі.
«З об’єктивної точки зору ми відстаємо, – заявив глава науково-дослідного підрозділу Sony Computer Science Laboratories Хироаки Кітано (Hiroaki Kitano), говорячи про досягнення корпорації в області штучного інтелекту. – Однак ще залишаються незвідані області, деякі з них знаходяться в кіберпросторі, але більша частина – в фізичному світі. У нас є цілий ряд продуктів у фізичному світі. Ми робимо обладнання. В цьому наша сила ».
Reuters називає Sony піонером ринку технологій штучного інтелекту. У 1999 році компанія представила робота-собаку, а в 2003-му – людиноподібного робота QRIO. Обидва продукти привернули широку увагу громадськості. Останні їх модифікації були випущені в 2006 році, і з тих пір Sony ігнорувала подібні розробки.
За словами Хироаки Кітано, Sony планує випустити продукт або сервіс у співпраці з Cogitai в 2017 році. Керівник не виключив, що компанії можуть створити нового робота.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас