ЄС запустив проект з підтримки асоціації з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запустив проект з підтримки асоціації з Україною

Казна та Політика
531
Європейський Союз запустив проект «Association4U/Асоціація для України і для тебе» для підтримки імплементації угоди про асоціацію з Україною.
Про це сказав глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський в ході відкриття проекту.
«Цей проект, який ми сьогодні запускаємо, спрямований на допомогу всім українським інституціям, в першу чергу уряду і парламенту, щоб допомогти українським інституціям взяти в українське законодавство європейські норми», – сказав він.
За словами Томбінського, для цього необхідна мобілізація всіх українських партнерів, в тому числі громадянського суспільства.
«В цілому проект спрямований на посилення інституційної спроможності українського уряду з метою ефективного виконання зобов’язань, взятих країною в рамках імплементації угоди про асоціацію. І готовність державних інститутів до цього є надзвичайно важливою », – йдеться в повідомленні з нагоди запуску проекту.
Бюджет проекту перевищує 7 млн євро.
Він передбачає залучення не тільки європейських експертів, а й українських фахівців.
В рамках проекту планується провести роботу з переведення правових актів ЄС для адаптації законодавства, поліпшенню кадрової ситуації в профільних підрозділах різних міністерств, що важливо в контексті реформування держслужби, а також поліпшити знання українців про вигоди угоди про асоціацію.
Крім того, в рамках проекту планується створити тематичний євроінтеграційний портал, який буде включати інформацію про різні аспекти євроінтеграції.
Проект розрахований на період до січня 2019 року.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас