Гонтарєва: НБУ пройшов точку неповернення у створенні незалежного центробанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва: НБУ пройшов точку неповернення у створенні незалежного центробанку

Казна та Політика
1781
Національний банк України (НБУ) провів радикальні зміни в монетарній політиці, програмі нагляду і внутрішній структурі впродовж останніх двох років, зміг зміцнити свою фінансову незалежність і пройшов точку неповернення, заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва на щорічній дослідній конференції “Трансформація діяльності центральних банків” у Києві.
“Протягом останніх років ми пройшли через радикальні зміни в монетарній політиці, програмі нагляду і внутрішньої структури. Ми зміцнили фінансову незалежність НБУ, тому змогли досягти точки неповернення. Завжди складно оцінити, наскільки жахливими можуть бути всі зміни, але наша рада правління вважає, що ми вже перегорнули сторінку і не повернемося назад”, – сказав вона, підкресливши, що завданням НБУ була оновлена політика, спрямована на цінову, фінансову стабільність і сталий економічний розвиток.
При цьому вона нагадала, що НБУ перейшов до гнучкого курсоутворення, в результаті чого в даний час курс гривні визначається виключно фундаментальними факторами, а регулятор бере участь у ринку тільки для згладжування коливань.
В.Гонтарєва також зазначила, що Нацбанк з початку року перейшов на монетарний режим цільової інфляції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас