Підсумкова заява місії МВФ: На чому наголошує головний кредитор країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумкова заява місії МВФ: На чому наголошує головний кредитор країни

Казна та Політика
2387
Міжнародний валютний фонд зазначає прогрес України у відновленні економічної стабільності.
Про це йдеться в повідомленні МВФ.
Зазначимо, місія МВФ працювала в Україні в період з 10 по 18 травня.
Місія досягла згоди на рівні експертів з представниками органів влади про заходи, необхідні для завершення другого перегляду в рамках програми розширеного фінансування.
Ці домовленості мають бути затверджені керівництвом МВФ і Радою виконавчих директорів Фонду.
На думку МВФ, перебуваючи в складних умовах, Україна за останній рік досягла значного прогресу у відновленні економічної стабільності.
“Неухильне виконання структурних і інституційних реформ критично важливо для досягнення стабільного зростання, а непохитна рішучість влади в боротьбі з корупцією стає “лакмусовим папірцем” здатності уряду зберегти широку внутрішню і міжнародну підтримку своєї політики”, – підкреслив ван Руден.
На його думку, дуже важливо закріпити фіскальну і фінансову стабільність, забезпечити верховенство закону, а також реформувати роботу більшості держпідприємств.
Рада директорів ключового кредитора України – Міжнародного валютного фонду – в липні поточного року розгляне питання виділення Україні третього кредитного траншу в 1,7 млрд дол за програмою реформ, схваленої в березні 2015 року.
Нагадаємо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий – на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.
В даний час йде другий перегляд програми співпраці. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між українською владою і Радою директорів МВФ.
Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк відзначав, що Україні критично важливо відновити співпрацю з МВФ, оскільки це дає імпульс програмі реформ і відкриває для країни додаткові фінансові можливості від інших кредиторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас