Дистанційні працівники продуктивніші і щасливіші від офісних (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дистанційні працівники продуктивніші і щасливіші від офісних (опитування)

Особисті фінанси
706
Чим довше людина працює віддалено, тим вище вона оцінює свою працю. Такі результати дослідження отримали експерти HR-компанії TINYpulse.
Вони провели масштабне опитування, охопивши понад 500 офісних менеджерів, а також велику вибірку (понад 200 тис.) працівників, які працюють неповний день або зовсім дистанційно.
Добровольцям пропонувалося відповісти на різні запитання анкети, оцінюючи свої відчуття від роботи і від колег за 10-бальною шкалою.
Таким чином віддалені працівники оцінили задоволеність своєю роботою в 8,1 бала, тоді як офісні – 7,42. І це, як виявилося, не просто їхнє суб’єктивне відчуття: віддалених співробітників колеги оцінили в середньому на 7,75 бала, тоді як сусідів по “оупенспейсу” – на 6,69 балів.
Водночас, за даними респондентів, без особистої присутності в офісі відносини з колегами страждають: у віддалених співробітників цей показник оцінено у середньому на 7,88 бала, а у присутніх на робочому місці – на 8,47.
При цьому, за відгуками самих віддалених працівників, 91% відчувають себе більш продуктивними, ніж в той період, коли їм доводилося працювати в офісі з його нескінченними нарадами, анекдотами та перервами на каву.
Поступово збільшується і відчуття задоволеності своїм положенням: чим довше людина працює віддалено, тим вище вона оцінює свою працю. Винятком виявилися випадки, коли на віддалений режим працівників змушувало переходити начальство: мабуть, це все ж повинен бути власний вільний вибір працівника.
Крім того, у звіті TINYpulse, зазначається, що щасливішими почуваються люди, які працюють меншу кількість годин на день без вихідних, ніж ті, хто працює в традиційному режимі 5х8 або 5х9.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас