Рада відмовилася вводити кримінальну відповідальність для "злодіїв в законі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилася вводити кримінальну відповідальність для "злодіїв в законі"

Кримінал
1409
Верховна Рада відхилила законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються встановлення кримінальної відповідальності для” злодіїв в законі “і посилення відповідальності за злочини, які були скоєні злочинними угрупованнями”.
Відповідний законопроект (№ 1188) на пленарному засіданні парламенту у вівторок не набрав мінімально необхідних 226 голосів, хоча голова Верховної Ради Андрій Парубій ставив його два рази на голосування в першому читанні.
Депутати також не підтримали пропозицію відправити даний законопроект авторам на доопрацювання.
Законопроект пропонував доповнити ч. 3 ст. 27 Кримінального кодексу України, передбачивши, що до числа організаторів злочинних угруповань відносяться особи, які причетні до створення, керівництва і фінансування злочинного угруповання, а також особи, які мають статус “злодія в законі”.
Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, “злодії в законі” приїжджають в Україну з Російської Федерації, Грузії, Вірменії, Азербайджану, встановлюють кримінальні контакти, впливаючи на кримінальні процеси.
На відміну від законодавства Грузії та Росії, законодавство України не дозволяє в повній мірі боротися зі “злодіями в законі”, оскільки відсутня кримінальна відповідальність за дані дії, і таких осіб в Україні очікує максимум – примусова депортація.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас