Державіаслужба України спростила доступ до ринку авіаперевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба України спростила доступ до ринку авіаперевезень

Казна та Політика
289
Зміни до порядку надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній в Україні вступили в силу 17 травня, відповідний наказ Державної авіаційної служби №222 від 4 квітня опублікований в “Офіційному віснику України”.
Як повідомила прес-служба відомства, документ виключає умову перевірки переважного володіння (понад 50% статутного капіталу) авіаперевізника при отриманні права на експлуатацію повітряної лінії. Така перевірка здійснюється в процесі ліцензування перевізника, і новий порядок усуває дублювання.
Документ також виключає умову виконання авіаперевізником регулярних рейсів в межах України протягом мінімум 12 місяців. Мережа маршрутів і їх економічна доцільність залишаться в компетенції авіакомпаній.
Крім того, внесено умову сплати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, що забезпечить рівні умови для всіх перевізників при доступі до ринку повітряних перевезень при наданні нових прав на експлуатацію повітряних ліній.
За словами голови Державіаслужби Олександра Більчука, практика показала, що попередній варіант авіаційних правил потребував доопрацювання, в тому числі з огляду на необхідність зближення норм українського та європейського законодавства.
“Зміни, внесені сьогодні, усувають штучні бар’єри і створюють рівні умови для всіх гравців ринку. Наступним кроком стане грунтовний перегляд порядку надання прав на експлуатацію повітряних ліній в рамках робочої групи із залученням експертів ринку”, – сказав він.
У повідомленні наголошується, що наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, тому комісія Державіаслужби з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній на черговому засіданні в кінці травня буде керуватися новим порядком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас