Гройсман: МВФ нам потрібен не тільки заради грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: МВФ нам потрібен не тільки заради грошей

Казна та Політика
338
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що Україна повинна виконувати всі зобов’язання, які на себе взяла.
Про це він заявив в інтерв’ю “Українській правді”, відповідаючи на питання “Якої лінії ви дотримуєтеся при спілкуванні з МВФ?”
“Я вважаю, що Україна повинна виконувати всі зобов’язання, які на себе взяла. Я вважаю, що Україна повинна бути дуже чіткою у веденні переговорів з точки зору параметрів. Я вважаю великою помилкою заяви чиновників про те, що МВФ нам потрібен для того, щоб отримати транш. МВФ або програма МВФ досить жорстка, але до чого вона призводить? В принципі, вона призводить до того, що країна починає змінюватися, проводяться реформи, які дають можливість країні змінюватися. Мені б дуже хотілося, щоб ми могли зробити це самостійно. Але ми дуже багато часу упустили. Нам потрібні зовнішня допомога і запозичення. Це пісочний годинник: ми отримали транш і пісочний годинник перевернули. Для того, щоб робити реформи, а не для того, щоб витрачати цей транш. А реформи дозволяють державі бути більш ефективними “, – сказав Гройсман.
На питання: “Ви на всі 100% мають намір виконувати всі структурні приписи кредиторів?” Прем’єр відповів: “Які були підписані – безумовно. Це – репутація держави. (Гройсман повторює цю фразу ще кілька разів). Ми підписали Угоду з ЄС про асоціацію, в тому числі, в тій частині, яка стосується торгівлі, угоду з МВФ, інші міжнародні угоди – вони повинні виконуватися. Це наша репутація”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас