У МЕРТ назвали умову, за якої Україна може потрапити в ТОП-50 рейтингу Doing Business — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ назвали умову, за якої Україна може потрапити в ТОП-50 рейтингу Doing Business

Казна та Політика
760
Україна теоретично ще може у 2016 році потрапити у ТОП-50 рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business за умови ухвалення 5 законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді.
Про це повідомив керівник Дерегуляційного офісу (BRDO) Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.
«Україна ще має теоретичні шанси увійти у ТОП-50 рейтингу Doing Business 2017 (який буде опубліковано восени 2016 року – ред.)», – написав він.
За словами Гончарука, для цього парламенту необхідно ухвалити 5 законопроектів, що стосуються поліпшення державного регулювання будівництва, упровадження права довіреної власності, удосконалення процедури використання печаток юридичними особами, спрощення реєстрації бізнесу і скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів.
«У разі ухвалення цих документів до кінця травня, крім позитивного ефекту цих документів для бізнес-клімату в цілому, Україна зможе поборотися за входження у ТОП-50 авторитетного світового рейтингу Doing Business», – наголосив керівник BRDO.
Нагадаємо, Кабінет міністрів 16 грудня минулого року ухвалив дорожню карту дерегуляції, імплементація якої дозволить Україні до 2017 року поліпшити свою позицію в ТОП-50 рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business, а у 2018 році – увійти у ТОП-20.
Україна у 2015 році піднялася на 13 позицій в рейтингу Doing Business, посівши 83-е місце. Експерти Світового банку зазначали, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, стало спрощення реєстрації бізнесу. Водночас, проблемними для бізнесу в Україні залишаються підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас