Менше 50% українців готові повідомляти про корупцію в правоохоронні органи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Менше 50% українців готові повідомляти про корупцію в правоохоронні органи

Кримінал
433
В Україні 45,5% громадян готові повідомляти про корупцію в правоохоронні органи і домагатися справедливого покарання корупціонерів.
Такі попередні результати національної кампанії “Вони б не мовчали!”, ініційованої громадською організацією Transparency International Україна за підтримки PACT Inc., яка тривала майже протягом року.
Як повідомляється, за рік ця цифра зросла на 32,5%. А 2% населення є дійсними викривачами: своє обурення корупцією вони висловлюють в реальних діях – повідомляють про злочини в міліцію, прокуратуру, СБУ, ініціюють позови до суду, а також широко оприлюднюють розслідування щодо корупційних діянь в ЗМІ і на громадських сайтах.
Зокрема, на думку експерта щодо запобігання і протидії корупції Андрія Кухарука, серйозному зростанню кількості викривачів заважає низький рівень довіри до правоохоронної і судової системи в країні.
“Саме тому громадяни мають страх перед корупціонерами, які завдяки недолікам роботи державних структур залишаються безкарними, шкодять і залякують викривачів. Також в законодавстві повинні бути чітко встановлені гарантії захисту для викривачів, зокрема, звільнення від юридичної відповідальності”, – зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас