Держава повертає ваговий контроль на дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава повертає ваговий контроль на дороги

Казна та Політика
3160
Одним з головних напрямків Міністерства інфраструктури є відновлення державного контролю за вагою вантажівок на дорогах України.
Про це заявив глава відомства Володимир Омелян, повідомляє прес-служба міністерства.
“Позиція була однозначна – держава повертає контроль на дороги! Не може бути ситуації, коли замість дозволених 40 тонн перевізник везе 60-130 тонн! Це не тільки персональний ризик водія, коли автомобіль, не пристосований для такої ваги, вчинить ДТП і стане причиною його каліцтва або смерті, а й руйнування дорожнього полотна з подальшою небезпекою для інших учасників дорожнього руху “, – сказав Омелян.
Міністр підкреслив, що держава просто вимагає дотримання українського законодавства, нормативними документами передбачено здійснення перевезення вантажів із загальною масою не більше 40 тонн.
“Ми повинні покласти край розбитим дорогам заради одномоментного персонального прибутку! З цією метою на дороги вийшли спільні групи транспортної інспекції, Нацполіції, СБУ. Міністерство попереджало давно – контроль буде, покарання теж, бо держава – це не тільки привілеї, але й обов’язки”, – заявив він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас