Найбільший в світі суверенний фонд приєднається до позову проти Volkswagen, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі суверенний фонд приєднається до позову проти Volkswagen, - ЗМІ

Фондовий ринок
589
Найбільший в світі суверенний фонд – норвезький фонд, який є четвертим за величиною акціонером Volkswagen, приєднається до консолідованого позову проти автовиробника в німецьких судах, пише британське видання The Financial Times.
Фонд Норвегії – найбільший в світі з обсягом активів близько 850 мільярдів доларів.
Позов буде поданий в найближчі тижні. “Наше завдання як інвестора полягає в тому, щоб убезпечити капіталовкладення фонду в Volkswagen”, – заявив Петер Йонсен, головний директор з інвестицій норвезького банку Bank Investment Management, який керує фінансовими операціями фонду.
Раніше стало відомо, що інвестори подали колективний позов до Volkswagen на суму 3,3 млрд євро. Вони звинуватили його в приховуванні важливої інформації, що стосується ходу “дизельного скандалу”.
Повідомляється, що Volkswagen виплатить 5 тисяч євро кожному потерпілому від “дизельного” скандалу. Крім виплати компенсації, VW зобов’язується взяти на себе витрати по переобладнанню автомобілів з незаконним програмним забезпеченням. У тих випадках, коли це технічно неможливо, автоконцерн повинен викупити такі машини. Всього в Європі Volkswagen відкликав 11,5 млн автомобілів. У зв’язку з цим в третьому кварталі збитки німецького концерну досягли 3,5 млрд євро на тлі “дизельного” скандалу.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас