Гройсман прогнозує поліпшення стану доріг через 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман прогнозує поліпшення стану доріг через 2-3 роки

Казна та Політика
1484
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прогнозує поліпшення стану дорожнього господарства в Україні через 2-3 роки.
Про це він заявив в ході участі в заходах з нагоди святкування Дня Європи сьогодні у Вінниці, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.
“Кабінет міністрів працює над тим, щоб створити окремий Дорожній фонд у складі державного бюджету України, куди будуть акумулюватися ресурси”, – заявив Гройсман, зазначивши, що відповідне рішення може бути прийнято спільно з парламентом у вересні.
Крім того, уряд передасть державні дороги місцевого значення в управління обласних державних адміністрацій.
“Ми проведемо децентралізацію управління доріг України. Ми всі з Києва передамо, державні дороги місцевого значення на місця, на обладміністрації, які будуть управляти цим процесом. Далі ми туди передамо кошти і ресурси. Ви побачите, що за 2-3 роки ситуація з дорожнім господарством буде зовсім інша і якісно краще “, – зазначив Гройсман.
Прем’єр-міністр зазначив, що сьогодні в місцевих бюджетах є ресурси для співфінансування ремонту доріг завдяки збільшенню надходжень в результаті розпочатої фінансової децентралізації. Консолідація ресурсів дасть можливість проводити більший обсяг робіт.
Гройсман зазначив, що відновлення дорожнього господарства країни є одним з пріоритетів діяльності уряду. За його словами, кілька тижнів тому Кабмін розблокував фінансування всіх автодорожніх робіт.
“Зараз ми починаємо відроджувати дорожнє господарство України. За один день, тиждень, рік зробити це буде дуже важко. Але хочу підкреслити, що за кілька років ми зможемо привести в нормальний стан українські дороги”, – сказав він.
Разом з тим, за словами прем’єра, в Україні необхідно починати масштабне будівництво доріг.
“Масштабне будівництво доріг дасть нам можливість поліпшити стан доріг, зробити його якісним. Нам потрібно буде побудувати транспортні коридори як наш транзитний потенціал. І навколо нього буде створено багато різних інфраструктур і робочих місць”, – заявив Гройсман.
Прем’єр-міністр також закликав журналістів і представників громадськості допомагати стежити за якістю ремонту доріг.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас