Скасування оподаткування пенсій стосуватиметься майже 300 тисяч пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування оподаткування пенсій стосуватиметься майже 300 тисяч пенсіонерів

Казна та Політика
891
Ініційоване урядом скасування оподаткування високих пенсій, яке було введено в березні 2014 року, стосуватиметься майже 300 тис. пенсіонерів, які зараз платять податок з пенсії, повідомив під час Години запитань до уряду в парламенті міністр соціальної політики Андрій Рева.
«З метою збільшення реальних доходів майже 291 тис. пенсіонерів України уряд ініціював скасування запровадженого з 2014 року оподаткування пенсій», – сказав Рева.
Він зазначив, що відповідний законопроект вже внесений на розгляд Верховної Ради.
Нагадаємо, Верховна Рада 12 травня 2016 року включила до порядку денного урядовий законопроект, а також чотири альтернативних депутатських законопроекти, що передбачають скасування оподаткування високих пенсій.
Як наголошується в пояснювальній записці до урядового законопроекту, його прийняття зменшить надходження до бюджету на 800 млн грн в 2016 році. У той же час, автори законопроекту зазначають, що надходження до бюджету за рахунок податку на доходи фізичних осіб зросли через зниження Єдиного соціального внеску в поточному році і можуть компенсувати відсутність надходжень від оподаткування пенсій.
Надходження податку на доходи фізичних осіб до зведеного бюджету за I квартал 2016 року зросли в порівнянні з I кварталом 2015 року на 45,3%, при врахованих в бюджеті темпах зростання 37,9%, що дало додатковий ресурс в обсязі 1,2 млрд грн для покриття втрат від скасування оподаткування пенсій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас