Alibaba всерйоз взялася за контрафакт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba всерйоз взялася за контрафакт

Фондовий ринок
1251
Щоб поліпшити свою репутацію в очах покупців і міжнародних компаній, Alibaba Group вирішила посилити правила торгівлі брендовими товарами на своїх майданчиках.
Нові правила будуть вводитися поступово на всіх майданчиках холдингу, починаючи з Taobao. З 20 травня продавці цього майданчика будуть зобов’язані надсилати скріншоти документів, що підтверджують справжність товарів з логотипами. Якщо такі документи не будуть надані одночасно з оновленням асортименту, Alibaba загрожує видаляти товари з порталу і заморожувати кошти продавців.
Китайський інтернет-гігант зважився на такий хід після того, як став офіційним членом організації по боротьбі з підробками — International AntiCounterfeiting Coalition (IACC). Це об’єднання включає в себе такі відомі бренди, як Burberry, 21 Century Fox і Apple. Alibaba стала першим представником сегменту електронної комерції в IACC.
IACC зараз активно розвиває програму MarketSafe, в рамках якої правовласники можуть в прискореному порядку розглядати всі питання, що виникають у зв’язку з появою підробок на інтернет-майданчиках Alibaba Group. Програма MarketSafe діє з 2013 року, і Alibaba співпрацює з IACC з самого початку. За цей час був перекритий доступ на електронні майданчики майже 5000 продавців, які «засвітилися» у продажу підробок, а понад 180 тисяч різних товарів знято з продажу. Ці дані враховують лише компанії, які входять в IACC.
Alibaba і раніше заявляла про свою боротьбу з контрафактом. Але багато учасників ринку заявляють, що гігант e-commerce докладає недостатньо зусиль у цій сфері. Однак, судячи з усього, компанія всерйоз вирішила обілити себе. Про це можна судити в тому числі і з призначення новим віце-президентом Меттью Бассіура, який з січня 2016 керує всіма проектами, пов’язаними з захистом правовласників та порушеннями інтелектуальних прав.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас