АМКУ боротиметься з монополією у сфері ритуальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ боротиметься з монополією у сфері ритуальних послуг

Казна та Політика
289
Антимонопольний комітет України ініціював створення робочої групи з вирішення проблемних питань, що негативно впливають на конкуренцію на ринку ритуальних послуг.
“Створюємо робочу групу для збору, узагальнення та аналізу інформації про проблеми на ринку ритуальних послуг, що стримують розвиток конкуренції”, — сказала державний уповноважений Комітету Агія Загребельська.
Крім цього, робоча група повинна виробити способи рішення цих проблем, підготувати відповідні законопроекти, додала Загребельська.
Уповноважений АМКУ додає, що майже вся інформація про проблеми на ринку вже є у відомства.
Група складатиметься з представників МОЗ, Мінрегіонрозвитку, МВС, а також народних депутатів і учасників ринку.
Нагадаємо, в кінці 2015 року Мінрегіонбуд заявив, що має намір ініціювати внесення в поточному році змін до чинного законодавства України. Зокрема, відомство пропонує внести до закону “Про поховання та похоронну справу” новий термін — підготовка померлого до поховання. Він передбачає весь той комплекс заходів, які зараз виконуються ритуальними службами, а саме обмивання тіла, бальзамування, одягання і вкладення в труну. Крім цього, зазначений термін включає в себе ще й нові процедури, яких раніше не було — наприклад, поверхнева і глибока обробка тіла, чистка кишкового тракту.
Згідно з позицією міністерства, підготовка тіла до поховання стане медичною процедурою і її повинні будуть проводити виключно медичні працівники, що у свою чергу узаконить їхній “чорний” заробіток і забере частину ринку у похоронних бюро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас