Податкова закрила ще один конвертцентр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова закрила ще один конвертцентр

Кримінал
404
У Черкаській області припинено діяльність конвертаційного центру з оборотом 51 млн грн, повідомляє прес-служба ДФС.
Конвертаційний центр був організований групою з чотирьох осіб, які створили та зареєстрували на підставних осіб 20 фіктивних фірм з метою ухилення від сплати податків.
Податковою міліцією встановлено, що підприємці перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки фіктивних суб’єктів господарської діяльності. Ці гроші в подальшому фігуранти виробництва знімали за допомогою банківських карток дрібними сумами готівкою, стягуючи 10% за послуги конвертації.
Орієнтовний оборот проконвертованих коштів через розрахункові рахунки, відкриті в 7 комерційних банках, становив 51 млн грн, ймовірні втрати бюджету становлять 8,5 млн грн.
В ході проведених заходів здійснено 9 обшуків в офісних приміщеннях, за місцем проживання фігурантів та в їх автомобілях. Вилучено 14 печаток фіктивних суб’єктів господарської діяльності, оргтехніку, “чорнові” бухгалтерські документи і установчі документи фіктивних фірм.
З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на 60 банківських рахунків, на які продовжують надходити кошти. В даний час заблоковано 360 тис. грн
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас