Apple патентує систему для "розумного" будинку, що сама навчається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує систему для "розумного" будинку, що сама навчається

Технології&Авто
332
Днями в мережі з’явилася інформація про новий патент компанії Apple, в якому описана робота центрального вузла в “розумному” будинку. Інженери з Купертіно пропонують використовувати платформу, що сама навчається, яка буде пристосовуватися до дій користувача. За своїми можливостями нова розробка сильно відрізняється від HomeKit, однак якщо компанія вирішить реалізувати описані в патенті ідеї, то існуючий сервіс може послужити своєрідною основою.
У патенті Apple використовує єдиний центральний вузол під назвою координатор. Він повинен збирати і обробляти різноманітні дані, що надходять не тільки від датчиків в “розумному” будинку, але і від мобільних пристроїв.
Зібрані дані повинні допомогти різним системам підлаштовуватися під мешканців. Зокрема, система здатна запам’ятати приблизний час, коли користувачі повертаються з роботи, і до цього моменту підлаштовувати температуру, включати музику і т.і.
Більш того, інженери корпорації передбачають можливості самонавчання при наявності двох і більше користувачів. В цьому випадку координатор буде відстежувати звички користувачів в залежності від їх дій і контакту між собою.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас