До літа в Україні на 20% збільшилося сезонних вакансій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До літа в Україні на 20% збільшилося сезонних вакансій

Особисті фінанси
465
В Україні почали шукати сезонних робітників. Більше сезонної роботи в туристичній галузі і в готельно-ресторанному бізнесі.
На сезон шукають барменів, офіціантів, касирів і кухарів в ресторан. В Івано-Франківську зарплата кухаря починається від 2,5 тис. грн. Адміністраторів готелю шукають на зарплату 3-4 тис.грн. На такі ж посади шукають робітників у Львові, Одесі, Ужгороді, Херсоні, Харкові та Києві.
“Зараз відкриваємо другу літню терасу. Шукаємо офіціантів, барменів, кухарів для роботи на мангалі на літній період. Влітку мангал-меню стає дуже популярним”, – говорить ресторатор Олександр Кузнєцов.
За його словами, найбільше ресторани шукають офіціантів.
“І це навіть не залежить від сезонності роботи. Для багатьох молодих людей без досвіду роботи це перший заробіток, а отже – тимчасовий. У багатьох ресторанах щодо офіціантів значна плинність кадрів. У Європі, де заробітки офіціантів значні. У Європі офіціант – це престижна і добре оплачувана посада, на якій працюють люди у віці з величезним досвідом і знанням своєї справи. Проте скрізь є винятки “, – говорить Кузнєцов.
В Одесі барменам-офіціантам обіцяють 3-6 тис. грн на місяць. У Львові офіціантів шукають на 2,5-4 тис. грн. Роботодавці відзначають, що чимала частина додаткових заробітків – це бонуси і чайові.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас