Спецоперація СБУ: На Тернопільщині затримали трьох прокурорів-хабарників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецоперація СБУ: На Тернопільщині затримали трьох прокурорів-хабарників

Кримінал
523
В результаті проведених детективами НАБУ заходів затримано трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в розмірі понад 300 тис. грн.
Про це повідомляє офіційний сайт НАБУ.
“Двом з них – керівнику місцевої прокуратури та одному з керівників обласної – повідомлено про підозру і вже обрано щодо них запобіжний захід. Одному – у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 507 тис. грн, іншому – цілодобовий домашній арешт.
Третій підозрюваний, який переховувався від слідства, був затриманий в Тернополі. Внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу “, – сказано в повідомленні.
Таким чином, всього в результаті спецоперації на Тернопільщині з кінця зими вже затримані четверо працівників органів прокуратури, двоє керівників слідчих підрозділів Нацполіції і адвокат-посередник.
“Успіх спецоперації в Тернополі досягнутий завдяки детальному розслідуванню детективів НАБУ, чіткій стратегії і злагодженим діям всіх учасників”, – зазначив директор Бюро Артем Ситник.
Разом з тим, керівництво Національного антикорупційного бюро розуміє, що попереду – багато роботи. Адже схеми, подібні до тієї, що діяла в Тернопільській області, працюють у всіх регіонах України. У них задіяні працівники різних правоохоронних органів, проте провідну роль, завдяки своїм процесуальним статусом, грають співробітники органів прокуратури.
Тому, впевнений Ситник, паралельно з зусиллями НАБУ щодо викриття та притягнення корупціонерів до відповідальності, потрібні системні і глибокі реформи прокуратури.
Нагадаємо, в кінці лютого 2016 року детективи НАБУ спільно з співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію під час якої було проведено близько 40 обшуків.
Процесуальні дії проходили в рамках розслідування факту вимагання неправомірної вигоди (хабара) в розмірі понад 300 тис. грн від жительки міста Тернополя за припинення порушеної проти неї кримінальної виробництва. На початку березня про підозру було повідомлено двом керівникам слідчих підрозділів Нацполіції Тернопільської області, одному з керівників місцевих органів прокуратури та адвокату.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас