Держрибагентство розраховує на 15 млн грн для оснащення природоохоронного патруля в Київській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрибагентство розраховує на 15 млн грн для оснащення природоохоронного патруля в Київській області

Казна та Політика
99
Державне рибне агентство України очікує схвалення парламентом законопроекту, яким передбачається виділення 15 млн грн на оснащення сучасною технікою і обладнанням рибоохоронного патруля в Київській області.
Відповідно до прес-релізу Держрибагентства, зазначені кошти будуть спрямовані на закупівлю форми, човнів, дронів, приладів нічного бачення і ін.
Ліквідація діючих органів рибоохорони та створення рибоохоронного патруля є першочерговим завданням для рибного господарства України на 2016 рік.
“Якщо Верховна Рада підтримає виділення коштів на патруль і зробить це в першому читанні, водойми Київської області отримають надійний захист протягом двох тижнів після голосування”, – зазначив глава Держрибагентства Ярема Ковалів.
За його словами, проект по запуску рибоохоронного патруля реалізований на 75%: відібраний персонал, проведено навчання, оголошено тендер на закупівлю обладнання, але немає техніки і обладнання.
“Реформа органів рибоохорони та боротьба з браконьєрством вкрай важливі для рибного господарства України – для 30 тис. працівників галузі, 11 млн рибалок-любителів”, – заявив глава Держрибагентства.
За його даними, зараз рибоохорона Київської області використовує катери потужністю переважно в 50 л. с., нові будуть в два-три рази потужніші. Вони менше споживають пальне і в той же час розвивають швидкість до 100 км / год.
Крім того, застосування безпілотників дозволить раціонально використовувати технічний і людський ресурс. В середньому ширина річки – 2 км, водосховища – 10 км. За допомогою дрона з радіусом охоплення 4 км патрульні зможуть швидко і ефективно відслідковувати інформацію на водоймі, не втрачаючи час на те, щоб дістатися з одного берега на інший.
Реформування органів рибоохорони та створення на українських водоймах системи контролю європейського рівня передбачає запуск рибоохоронного патруля, впровадження електронної системи моніторингу судів і звітності про вилов для рибалок-промисловиків, а також отримання сертифікату походження риби.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас