Луценко не допустить впливу політики на роботу Генпрокуратури, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко не допустить впливу політики на роботу Генпрокуратури, - Порошенко

Казна та Політика
296
Призначений генеральним прокурором України Юрій Луценко не має будь-яких зобов’язань перед політиками і політичними силами, тому він не допустить втручання в роботу Генеральної прокуратури, заявив президент Петро Порошенко.
“Упевнений, що саме Юрій Віталійович політичних впливів не допустить … Але і купити Луценка неможливо. Юрій Віталійович, запишіть собі: ви нікому нічим не зобов’язані – ні президенту, ні уряду, ні парламенту. У вас повністю розв’язані руки, працюйте по конституції і закону … Це стосується Майдану, Одеси, злочинів колишньої влади”, – сказав глава держави під час представлення Ю.Луценка колективу відомства в п’ятницю.
У той же час президент зазначив: “Я не збираюся втручатися в роботу прокуратури, тим більше в розслідування конкретних справ … У мене немає заздалегідь сформованого списку”.
За його словами, зміни в системі процедури заочного засудження дозволить довести до логічного завершення розслідування справ.
Президент також нагадав, що призначення нового генпрокурора було однією з вимог МВФ.
У свою чергу, Ю.Луценко заявив, що “чітко усвідомлює специфіку роботи” і “колосальну відповідальність”. Він розраховує на професіоналів, порядних людей в прокуратурі, які будуть працювати відповідно до закону.
“У мене тільки один вихід: дати результат … Я буду робити все, щоб так і сталося”, – заявив новий генеральний прокурор країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас