Mozilla запустила програму тестування нових функцій для Firefox — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mozilla запустила програму тестування нових функцій для Firefox

Технології&Авто
370
Компанія Mozilla знову запустила програму Test Pilot, за допомогою якої користувачі можуть тестувати функції Firefox задовго до їх появи в релізної версії браузера. Варто зазначити, що програма з’явилася ще в 2009 році, проте тоді за допомогою неї розробники вивчали процес взаємодії користувачів з браузером, а не тестували нові можливості програми.
Mozilla, яка на даний момент працює в дещо іншій сфері, ніж кілька років тому, каже, що Test Pilot призначається для тестування так званих «чорнових концептів». У цій програмі організація комбінує макетування та дослідження поведінки користувачів для швидкої оцінки цих концептів. Це, вірить Mozilla, дозволить їй на рівних конкурувати з браузерами Chrome і Edge.
На даний момент в Test Pilot доступні три експериментальні функції: перша поміщає вкладки в лівій частині браузера, а не у верхній частині вікна; друга являє собою так званий «потік активності» з історією відвідувань і недавно доданими в закладки сайтами; третя є покращеною версією панелі універсального пошуку і введення URL-адрес.
Деякі ці функції вже доступні через сторонні плагіни, однак вони не дозволяють Mozilla оцінювати поведінку користувачів щодо цих можливостей. Команда розробників вже працює над новими функціями для Test Pilot.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас