У МВФ заявили, що Кабмін Яценюка "дуже добре керував ситуацією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ заявили, що Кабмін Яценюка "дуже добре керував ситуацією"

Казна та Політика
437
Уряд Арсенія Яценюка “дуже добре управляв ситуацією з урахуванням існуючих проблем і несприятливих факторів впливу”. Про це сказав директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен в інтерв’ю українським ЗМІ.
За його словами, уряд Яценюка зробив рішучі кроки для того, щоб вирішити проблеми, “які на протязі багатьох років вважалися певними табу в політиці країни і стримували її розвиток”.
“Уряд стрімко перейшов до гнучкого обмінного курсу, змусивши економіку пристосовуватися до шоків, і відкоригував тарифи в енергетиці таким чином, щоб вони найкращим чином відповідали реальній вартості енергоносіїв”, – зазначив він.
У той же час Кабмін Яценюка, як зазначив директор Європейського департаменту МВФ, “зробив вражаюче за масштабом коригування податково-бюджетного сектора з метою зниження дефіциту бюджету і заснував успішний процес реструктуризації боргів з тим, щоб знизити рівень державного боргу до більш стійких показників”.
“Хоча така політика не змогла запобігти глибокій рецесії і скорочення реальних доходів, які, в основному, були невідворотними з урахуванням масштабу шоків, врешті-решт, це зупинило економічний занепад і дозволило поступово змінити напрямок руху. Як результат, економіка знову демонструє ознаки зростання, хоча і скромні, а інфляція різко скоротилася до менш 10% “, – сказав Пол Томсен.
У той же час він зазначив, що в деяких напрямках реформ прогрес був повільнішим, ніж очікувалося – зокрема, щодо боротьби з корупцією, поліпшення податкового та митного адміністрування, просування в реформуванні держпідприємств.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас