Американська компанія розробляє електричний баггі Nikola Zero і гібридну вантажівку Nikola One — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія розробляє електричний баггі Nikola Zero і гібридну вантажівку Nikola One

Технології&Авто
397
Американська компанія Nikola Motor Company, названа на честь фізика Ніколи Тесли, анонсувала плани по розробці 520-сильного електричного баггі Nikola Zero. Крім того, американці збираються побудувати 2000-сильну гібридну фуру Nikola One.
Передбачається, що баггі Nikola Zero побудують на полегшеної рами і оснастять блоком батарей ємністю 50 кіловат-годин, що дозволить проїжджати без підзарядки від 160 до 240 кілометрів. Дорожній просвіт машини буде дорівнює 368 міліметрів. Новинка зможе прискорюватися з нуля до 96 кілометрів на годину менш ніж за три секунди. Вартість Nikola Zero складе 42 тисячі доларів.
Nikola Motor Company також веде розробку 2000-сильної гібридної фури One. За словами глави компанії Тревора Мілтона, більшість компонентів буде розроблено самостійно, однак новинка отримає «першу в індустрії незалежну підвіску», створену спільно з фірмою Meritor.
Nikola One оснастять комплектом акумуляторів ємністю 320 кіловат-годин, що буде підзаряджатися за допомогою турбіни, яка зможе працювати «на будь-якому» вигляді пального. Запас ходу складе близько 1930 кілометрів. Вартість вантажівки – 375 тисяч доларів.
У Nikola Motor вже почали приймати попередні замовлення на моделі Zero і One. Передоплата склала 750 і 1500 доларів відповідно. Компанія поки опублікувала тільки рендери новинок, проте американці обіцяють представити робочі прототипи до кінця 2016 року.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас