НБУ і центробанк Польщі проведуть Першу щорічну дослідницьку конференцію про трансформацію центробанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і центробанк Польщі проведуть Першу щорічну дослідницьку конференцію про трансформацію центробанків

Казна та Політика
120
Національний банк України (НБУ) спільно з Національним банком Польщі 19-20 травня проведе в Києві Першу щорічну дослідницьку конференцію “Трансформація діяльності центральних банків”, повідомив НБУ на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, планується участь представників провідних центральних банків світу більш ніж з 15 країн, а також понад 200 представників міжнародних фінансових організацій, української і світової академічної спільноти, експертного середовища.
Ключові питання конференції – інституційна трансформація центробанків, взаємозв’язок монетарної політики і фінансової стабільності, сучасні технології та їх вплив на центральні банки, управління потоками капіталу в умовах фінансової глобалізації.
Як зазначила голова НБУ Валерія Гонтарева, на слова якої посилається прес-служба регулятора, конференція присвячена обговоренню інноваційних змін, які в останні роки відбуваються в центральних банках. “Національний банк України повинен орієнтуватися на картину майбутнього – на ту точку, куди рухаються провідні світові центральні банки і де вони бачать себе через 5-10 років”, – зазначила вона.
У програмі конференції – три панельні дискусії і п’ять дослідних секцій, виступи президента Національного банку Польщі Марека Бельки, економічного радника і директора департаменту досліджень Міжнародного валютного фонду Моріса Обстфельда, віце-голови міжнародної інвестиційної компанії BlackRock Філіпа Хільдебранд, а також В.Гонтаревої.
Як наголошується в повідомленні з посиланням на заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, в останні роки центральний банкінг зазнав істотних змін і буде змінюватися надалі.
“У сфері монетарної політики центральні банки провідних країн якщо не ввели, то вже почали серйозно замислюватися над введенням інноваційних інструментів для боротьби з дефляційним тиском – негативних процентних ставок…, програм кількісного пом’якшення, валютних інтервенцій або межі на обмінний курс”, – прокоментував Д.Сологуб основні принципи конференції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас