Audi очікує подальшого негативного впливу дизельного скандалу на фінпоказники в 2016 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi очікує подальшого негативного впливу дизельного скандалу на фінпоказники в 2016 р

Фондовий ринок
315
Німецький виробник автомобілів класу “люкс” Audi AG очікує подальшого негативного впливу “дизельного скандалу” на прибуток та інші фінансові показники в 2016 році, заявив глава Audi Руперт Штадлер на річних зборах акціонерів концерну.
Правила були порушені, етичні межі порушені, і “тягар, що виник в результаті дизельної історії, нікуди не подівся”, – сказав топ-менеджер.
З усіх автомобільних брендів, що входять в Volkswagen Group, Audi забезпечує найзначніший прибуток, зазначає агентство Bloomberg. Акції Audi котируються на біржі, але зовнішні інвестори практично не можуть впливати на компанію, так як Volkswagen контролює 99,6% капіталу.
Крім наслідків “дизельного скандалу”, бізнесу Audi перешкоджає цілий ряд інших негативних факторів, включаючи посилення конкуренції на авторинку Китаю, волатильність валют і такі загальноєвропейські проблеми, як приплив біженців і потенційний вихід Великобританії з ЄС.
Незважаючи на це, Audi продовжує прогнозувати збільшення продажів і планує рентабельність за операційним прибутком на рівні 8-10% виручки.
У 2015 році операційний прибуток Audi скоротився на 6,1% – до 4,84 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас