Великі банки почали зачистку клієнтських рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі банки почали зачистку клієнтських рахунків

Фондовий ринок
4239
Deutsche Bank, Barclays і UBS прийшли до висновку, що їм буде краще без десятків тисяч своїх клієнтів.
Три кредитора вирішили закрити рахунки від 20 тис. до 35 тис. клієнтів, які проводять інвестиційно-банківські операції.
Останнім часом найбільші світові банки проводять досить агресивну політику закриття клієнтських рахунків, чи то тому, що багато хто з них здаються їм занадто підозрілими відповідно до правил боротьби з відмиванням коштів, чи то тому, що в світлі нових правил вони стали просто нерентабельні.
Роль банків в боротьбі з корупцією має намір обговорити на найближчому саміті прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. Багато в чому це прагнення продиктовано витоком інформації про більш ніж 200 тис. офшорних компаній по так званих “Панамських документах”.
Deutsche Bank планує скоротити 35-40% клієнтських рахунків майже 190 тис. юридичних осіб, з якими він взаємодіє на світових ринках, а також через корпоративні та інвестиційні банківські підрозділи.
Деякі клієнти мають справу з Deutsche Bank через різні структури. Його клієнтська база, як очікується, повинна знизитися з 65 тис. В кінці 2014 року до трохи більше 30 тис. клієнтів.
Barclays вже закрив за останні пару років 35 тис. бездіяльних або неактивних рахунків клієнтів. Коли в минулому році UBS переглянув свою клієнтську базу, швейцарський банк з подивом виявив, що близько 60% його клієнтів практично не проводили ніяких операцій за попередні три-п’ять років. Ці клієнти були зняті з обліку.
Банкіри заявляють, що ця їхня стратегія може “розчарувати клієнтів”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас