Nissan може придбати частку в Mitsubishi Motors, компанії підтвердили факт переговорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan може придбати частку в Mitsubishi Motors, компанії підтвердили факт переговорів

Фондовий ринок
157
Японські автовиробники Nissan Motor Co. і Mitsubishi Motors Corp. ведуть переговори, в результаті яких Nissan може придбати пакет акцій Mitsubishi, що знаходиться в центрі скандалу щодо заниження даних про показники витрати палива в її автомобілях.
Обидві компанії випустили повідомлення з підтвердженням, що з’явилася раніше в ЗМІ інформації про переговори. Їх ради директорів проведуть засідання в четвер для обговорення цього питання.
Головний виконавчий директор Nissan Карлос Гон і голова ради директорів Mitsubishi Осаму Масуко проведуть брифінг в Йокогамі в четвер.
Раніше агентство Bloomberg повідомило з посиланням на свої джерела, що Nissan, який вже є партнером Mitsubishi в сфері розробки і виробництва автомобілів, розглядає можливість покупки 33% акцій Mitsubishi – ця частка оцінюється приблизно в $1,5 млрд.
Згідно з даними газети Nikkei, Mitsubishi може випустити нові акції на користь Nissan.
Минулого місяця Mitsubishi зізналася в навмисному заниженні показників витрати палива в малолітражних автомобілях, що продавалися на японському ринку.
Акції Mitsubishi подешевшали на 43% з 19 квітня, їх ціна за підсумками торгів у Токіо в середу склала 495 ієн за папір. Торги акціями Mitsubishi на Токійській фондовій біржі в четвер були припинені на інформації про можливу покупку Nissan частки в компанії.
Акції автовиробника, що торгуються в США, злетіли в ціні на 16% 11 травня, коли з’явилася інформація про інтерес Nissan до Mitsubishi.
Вартість паперів Nissan в четвер опустилася на 1,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас