Американський стартап залучив $2,4 млн інвестицій на створення міжнародної ліги пілотованих бойових роботів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський стартап залучив $2,4 млн інвестицій на створення міжнародної ліги пілотованих бойових роботів (відео)

Технології&Авто
576
Американський стартап MegaBots залучив $2,4 млн посівних інвестицій і вирішив створити лігу для боїв серед роботів, якими управляють люди.
Творці компанії хочуть створити спортивну асоціацію, схожу на UFC або Formula 1.
Інвесторами стартапу стали Azure Capital Partners, AME Cloud Ventures, Autodesk, Maveron, і бізнес-ангел Рей Ротрок (Ray Rothrock). Нові партнери компанії очікують, що Megabots використає кошти для створення власного робота, який вийде на бій з японською Suidobashi Heavy Industries. Також інвестори можуть запропонувати стартапу допомогу у вигляді спонсорського контракту або серії ТБ-передач для висвітлення підготовки до бою з японцями.
Зараз Suidobashi Heavy Industries, яка в 2015 році прийняла виклик MegaBots на дуель, готує до бою спеціальну версію свого робота Kuratas, який важить більше чотирьох тонн. Американська компанія будує свого «бійця» MkII, який в бойовій готовності буде важити близько 6,8 тонн.
Дату і місце поєдинку ще не визначено, його організацією займатиметься MegaBots. Зараз компанія шукає майданчик для подібних змагань, спілкуючись з урядами країн, які будуть готові прийняти у себе ліги боїв на роботах. MegaBots також буде співпрацювати з юридичною фірмою Latham Watkins. Партнер цієї компанії, Крістофер Бреартон (Christopher D. Brearton) є представником Міжнародного олімпійського комітету, а також надає підтримку NBA, MLB, NFL та іншим спортивним лігам.
Зазначимо, що до першого раунду інвестицій MegaBots залучила $550 тисяч за допомогою краудфандингу. Компанія заробляє кошти за рахунок спонсорських контрактів, продажу мерчендайзу і живих виступів — останні два види діяльності принесли їй вже близько $1 млн.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас