Панама погодилася розкрити податкову інформацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Панама погодилася розкрити податкову інформацію

Кримінал
869
Панама, Вануату, Ліван, Науру і Бахрейн приєдналися до проекту автоматичного обміну інформацією для боротьби з розмиванням податкової бази (BEPS).
Про це йдеться в повідомленні Організації економічного співробітництва і розвитку.
Тепер число юрисдикцій, які приєдналися до обміну, досягло 101. BEPS вимагає від урядів реформувати податкове законодавство і угоди про уникнення подвійного оподаткування для протидії перетоку прибутку в офшори.
Наступний етап для цих країн – підписати угоду з автоматичного обміну інформацією. До нього приєдналася вже 61 юрисдикція, в тому числі багато офшорів, – наприклад, Бермудські, Кайманові, Британські Віргінські острови, Коста-Ріка, о. Мен, Гернсі, Гібралтар, Джерсі.
За матеріалами Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, отриманих на основі “панамського архіву”, з 320 тисяч офшорних компаній 50 тисяч зареєстровані в Панамі.
З приєднанням Панами до обміну таку стратегію, ймовірно, доведеться переглянути, керівник податкової практики “Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери” Сергій Калінін.
Хоча Панама повинна ще підписати угоду про обмін інформацією, привести у відповідність національне законодавство, назвати країни, з якими вона хотіла б обмінюватися інформацією, продовжує він, – обмін почнеться тільки при збігу інтересів.
Процес закінчиться до 2018 року, повідомила Le Monde з посиланням на лист віце-президента Панами Ісабель Сайнт Мало де Альварадо в ОЕСР. Обмін податковою інформацією буде проводитися з усіма охочими державами, пообіцяла Мало де Альварадо в листі ОЕСР.
У 2013 році Панама відмовилася приєднатися до системи, але через скандал і публікації “панамського архіву” влада вирішила брати участь в обміні, пише Le Monde.
За даними ОЕСР, з низьким рівнем прозорості податкової системи залишилося вісім юрисдикцій. Ще 12 юрисдикцій в основному “відповідають стандарту податкової прозорості”.
У цьому “жовтому списку” ОЕСР багато популярних офшорів – наприклад, Бермудські, Кайманові та Сейшельські острови, острови Мен, Гернсі, Джерсі, Маврикій, Аруба.
Як відомо, в опублікованих документах панамської юридичної фірми Mossack Fonseca міститься інформація про причетність ряду світових лідерів до ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інших махінацій з використанням офшорних схем.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас