Україну чекає нове подорожчання сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну чекає нове подорожчання сигарет

Особисті фінанси
990
В Україні незабаром знову можуть подорожчати сигарети, а особливо – дорогі марки. Про це йдеться в зареєстрованому у Верховній Раді законопроекті про зміни в Податковому кодексі в частині акцизного збору на тютюнові вироби. Документ був поданий в парламент Кабінетом міністрів.
Згідно з правилами Угоди про Асоціацію з Європейським союзом, Україна взяла на себе зобов’язання поступово підняти акциз на сигарети до європейського рівня (90 євро за 1 тис. Штук). Однак поки податок на даний товар вшестеро менше, ніж в ЄС, тому його підвищення має відбутися вже в цьому році.
Крім того, в Україні податкове навантаження на дорогі сигарети помітно нижче, ніж на дешеві, вважають в уряді.
Збільшення тільки специфічної ставки (адвалорну залишили на колишньому рівні) з початку цього року на 40% (до 318,26 грн за 1 тис. штук) призвело до ще більшого розриву в оподаткуванні дорогих і дешевих тютюнових виробів, відзначають в Кабміні.
“В європейських країнах податки для дорогих і дешевих сигарет приблизно однакові і становлять близько 60% від їх вартості. Для збільшення податкового навантаження на дорогий тютюн, який споживають багаті громадяни, потрібно переглядати саме адвалорну ставку”, – впевнені автори законопроекту.
Вони пропонують збільшити адвалорну акцизну ставку на 3% – з нинішніх 12% до 15% від максимальної роздрібної ціни.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас