Нацбанк посилив контроль за діяльністю внутрішнього аудиту в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк посилив контроль за діяльністю внутрішнього аудиту в банках

Кредит&Депозит
383
Національний банк України (НБУ) в рамках реалізації “Програми розвитку фінансового сектора до 2020 року” упорядкував організацію внутрішнього аудиту в банках, а також посилив контроль за його діяльністю, повідомляється на веб-сайті регулятора.
Згідно з постановою НБУ “Про затвердження Положення про організацію внутрішнього аудиту в банках України” № 311 від 10 травня, банки зобов’язані до 1 липня привести свої внутрішні документи у відповідність з його вимогами.
“Документом реалізуються заходи Комплексної програми розвитку фінансового сектора до 2020 року щодо удосконалення вимог до рівня корпоративного управління, в тому числі за рахунок посилення ролі наглядових рад, визначення підстави проведення аудиту”, – пояснює регулятор.
Положення визначає порядок і принципи діяльності підрозділу внутрішнього аудиту, підсилює контроль ради банку і НБУ за діяльністю підрозділу внутрішнього аудиту.
Як наголошується в повідомленні, постанова відповідає міжнародним стандартам професійної практики внутрішнього аудиту і останнім вимогам Базельського комітету з банківського нагляду з питань внутрішнього аудиту та корпоративного управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас