"УЗ" отримала 2 мільярди збитку через курсову різницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УЗ" отримала 2 мільярди збитку через курсову різницю

Фондовий ринок
729
Курсова різниця вплинула на фінансовий результат ПАТ “Укрзалізниця”, внаслідок чого в першому кварталі 2016 року компанія отримала збиток у розмірі 2 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні УЗ.
Згідно із повідомленням, у 1 кварталі 2016 року “Укрзалізниця” від перевезень вантажів та пасажирів отримало прибуток – 156,6 млн грн.
Як зазначається, від іншої діяльності збиток становив 2,2 млрд грн (у тому числі: збиток від нарахованої курсової різниці – 3,1 млрд грн; збиток від іншої фінансової діяльності (нараховані відсотки за обслуговування запозичених коштів) – 1,1 млрд грн; прибуток від іншої діяльності (дохід, нарахований одночасно в сумі, пропорційно нарахованій амортизації на основні засоби та інші необоротні матеріальні активи, які не увійшли до статутного капіталу товариства та надані в господарське відання) – 2 млрд грн.
“Цей показник не вплинув на здатність товариства здійснювати господарську діяльність і зумовлений наявністю договірних зобов’язань в іноземній валюті та зростанням курсу долара”, – зазначили у прес-службі.
Крім того, за відповідний період “УЗ” завершила репрофілювання облігацій на суму 500 млн доларів зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас