Законодавство по деофшоризації в Україні запрацює найближчим часом - Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законодавство по деофшоризації в Україні запрацює найближчим часом - Южаніна

Казна та Політика
695
Верховна Рада повинна найближчим часом розробити “якісний закон”, що дозволяє обкладати всі доходи в Україні, прогнозує голова комітету з питань податкової та митної політики (фракція “Блок Петра Порошенка”) Ніна Южаніна.
“Володіти або керувати офшорною компанією законодавством України не заборонено. Єдине, що державні службовці не можуть входити до керівних органів або бути безпосередньо керівником такої компанії. Що стосується інших заборон, я не знаю. Якби інформація про офшори була оприлюднена після декларування активів, то тоді б я говорила, що дані, які не збігаються з даними декларантів, необхідно перевіряти і встановлювати причину, чому дані не збігаються “, – цитує Н.Южаніну сайт” Блок Петра Порошенка “Солідарність”.
На її переконання, все, що потрібно зробити парламенту, – “розробити якісний закон, який дозволить обкладати всі доходи в Україні”.
Голова комітету наголосила, що боротьба за оподаткування доходів є пріоритетом українського законодавства, а не просто встановлення якихось заборон. “Це просто неможливо, адже ми живемо і працюємо з іншими країнами, тому те, що не заборонено там, не може бути заборонено у нас”, – додала парламентарій.
Вона також поінформувала, що найближчим часом запрацює законодавство по деофшоризації. “Якщо розділити весь пакет законопроектів, які потрібно напрацювати, на кілька етапів, то саме проведення декларування активів, які перебувають за межами України, може покласти край цій проблемі”, – пояснила народний депутат.
Чергове засідання робочої групи, на якому буде продовжено роботу над проектами законів про деофшоризацію, відбудеться в цю п’ятницю, 13 травня, також повідомила Н.Южаніна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас