Україна має реальний шанс отримати черговий транш кредиту МВФ, - аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має реальний шанс отримати черговий транш кредиту МВФ, - аналітик

Казна та Політика
1200
Формування дієздатного уряду і його перші кроки, які вказують на прихильність до реформ, надає реальні риси отримання чергового траншу кредиту МВФ у червні. Про це заявив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.
“Місія МВФ перебуватиме в Україні до 18 травня, а основна мета її візиту – продовження роботи над другим переглядом програми співпраці з Фондом на умовах угоди EFF. Завдання, яке будуть вирішувати представники МВФ разом з владою України – оцінка фіскальних і монетарних показників в контексті проведених в країні реформ, які раніше були узгоджені з Фондом “, – відзначає він.
Всього програма розширеного фінансування з МВФ розрахована на отримання $ 17,5 млрд, з яких $ 6,5 млрд уже отримано в минулому році, а $ 11 млрд ще належить отримати.
 
“Гроші МВФ частково надходять для потреб держбюджету, частково – для поповнення ЗВР, тобто, по суті, на обслуговування поточних зовнішніх боргів”, – зазначає Іосуб.
За інформацією, опублікованою Радою з фінансової стабільності, відновлення співпраці України з МВФ запустить отримання допомоги з інших джерел на суму понад $ 7,2 млрд, зокрема € 1,2 млрд з боку ЄС і $ 1 млрд від США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас