Не дає читачам вибору: Facebook звинуватили в маніпуляції інформацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не дає читачам вибору: Facebook звинуватили в маніпуляції інформацією

Технології&Авто
456
Соціальна мережа Facebook потрапила під шквал критики після повідомлень про те, що вона нібито старанно відфільтровує інформацію консервативних ЗМІ на користь ліберальних.
Про це повідомляє РБК з посиланням на The New York Times.
У США «ліберальними» називають видання лівої частини політичного спектра, прихильників, в більшості своїй, Демократичної партії, на відміну від прихильників традиційного капіталізму республіканців.
У понеділок, 9 травня, сайт Gizmodo з посиланням на колишніх співробітників Facebook, що займалися новини, повідомив, що адміністрація соцмережі регулярно обмежує поширення новин, що представляють інтерес для консервативного читача. У той же час новини на користь ліберального табору штучно просувалися, навіть якщо вони не були в достатній мірі популярні, стверджували співрозмовники Gizmodo.
«Викликає крайнє занепокоєння інформація, що така сила використовується для того, щоб замовчувати точку зору і матеріали, які не відповідають чиємусь порядку денному», – заявили в Національному комітеті Республіканської партії США. Головний редактор новинного видання Breitbart News Олександр Марлоу повідомив The New York Times, що відомості Gizmodo «підтверджують давні підозри консерваторів».
«Крім сприяння переслідуванню правих, це ключове нагадування про небезпеку контролю за контентом, що виходить від Кремнієвої долини», – відреагував колишній журналіст британської газети The Guardian Гленн Грінвальд. Про небезпеку маніпулювання інформацією за допомогою соціальних мереж заявили ще кілька видань.
У свою чергу прес-секретар Facebook заявила, що соціальна мережа слід суворим принципам «з метою забезпечення узгодженості та нейтралітету» і враховує всі точки зору. «Ми приймаємо звинувачення в упередженості дуже серйозно», – йдеться в заяві компанії. «Facebook є платформою для людей і поглядів всіх областей політичного спектра», – підкреслили в компанії.
Як пише NYT, Facebook має 222 млн активних користувачів щомісяця в Сполучених Штатах і Канаді. При цьому опитування, проведене в 2015 році Pew Research Center і Knight Foundation, показав, що 63% користувачів Facebook розглядають сервіс як джерело новин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас