Москаль попросив відправити його у відставку з поста голови Закарпатської ОДА через "тютюнову" мафію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москаль попросив відправити його у відставку з поста голови Закарпатської ОДА через "тютюнову" мафію

Казна та Політика
1206
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся з листом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням ініціювати процедуру його відставки.
“Я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст. 118 Конституції України, і направити подання президенту України про моє звільнення з займаної посади”, – йдеться у зверненні Москаля до Гройсмана.
Москаль обґрунтував своє бажання піти у відставку невдачею в боротьбі з “тютюновою” мафією. Зокрема, він заявив, що недавно глава Державної фіскальної служби Роман Насіров призначив нового главу Закарпатської митниці.
“Зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка привела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачевому. І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в окремому регіоні в умовах, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки – намагаються відновити тіньові схеми, – неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами в суспільстві. А зараз Закарпатті віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон . Коли починалася боротьба з контрабандою, про такий розвиток подій мене попереджали. На жаль, ці попередження починають збуватися “, – зазначив він.
“Дозволю собі провести аналогії. В Одеській області голова облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі протистоїть “горіховій мафії”, а на Закарпатті мені доводиться боротися з “тютюновою мафією”. В результаті ми обидва програли”, – йдеться в заяві.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас