Екс-посол США застеріг Україну від втрати підтримки Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-посол США застеріг Україну від втрати підтримки Заходу

Казна та Політика
1376
США і Європа повинні підтримувати Україну, оскільки її успіх або поразка дуже сильно вплине на майбутнє всієї Європи і європейської системи безпеки.
Про це в Newsweek написав колишній посол США в Україні та експерт Інституту Брукінгса Стівен Пайфер.
“Але варто зробити попереджувальну позначку: Київ не повинен приймати цю підтримку як належну. Те, що українські лідери будуть чи не будуть робити, вплине на цю підтримку і на те, з’явиться так звана “втома від України” на Заході”, – пише він.
Пайфер нагадує про політичну кризу, яка тривала в Україні протягом кількох попередніх місяців. І додає, що на Заході “дивилися і дивувалися, як країна може собі дозволити такий тривалий період політиканства”.
Також колишній посол нагадав про реформи і особливо про боротьбу з корупцією. У відносинах з Україною у Заходу вже є величезний досвід сподівань і розчарувань: роботою президента Кучми в 1994-му, уряду Ющенка в 2000-му і тандему Ющенко-Тимошенко в 2005 році. Цей шаблон не можна більше повторювати.
“Що станеться з західною підтримкою, коли США і Європа вирішать нарешті, що Україну неможливо виправити?” – Запитує Пайфер.
Він порадив Україні прийняти закон про вибори на захоплених територіях Донбасу. Екс-посол США погоджується, що про голосування не може бути й мови, поки на Донбасі небезпечно. Однак нічого не робити тому Києву теж не можна. Оскільки це грає на руку Кремлю, який намагається зобразити українську сторону бездіяльною і такою, що не виконує Мінські домовленості. Пайфер допускає, що без прийняття закону про вибори на захоплених територіях ЄС не зможе продовжити дію санкцій у липні.
“Еліта не повинна думати, що вони можуть влаштовувати нескінченні політичні ігри і вважати, що Захід завжди буде в них брати участь щоб не дозволити Україні потрапити в руки Москви. Якщо вони так думають, то одного разу вони можуть раптом побачити, як втомлений Захід відвертається”, – пише колишній дипломат.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас