ЄБРР має намір виділити Чернівцям €10 млн на розвиток електротранспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР має намір виділити Чернівцям €10 млн на розвиток електротранспорту

Казна та Політика
181
Європейський банк реконструкції і розвитку має намір виділити 10 млн євро на реалізацію інвестиційного проекту з покращення інфраструктури громадського електротранспорту Чернівців.
Про це повідомили мер Чернівців Олексій Каспрук і старший банкір ЄБРР Денис Гайовий під час підписання договору про наміри в Чернівцях в четвер.
“Чернівці поряд з Одесою і Львовом беруть участь в програмі ЄБРР, яка передбачає фінансування розвитку електротранспорту в українських містах”, – сказав Каспрук.
Сторони підписали попередню угоду, якою засвідчили зобов’язання про початок роботи над проектом, яким передбачено придбання 40 нових тролейбусів для Чернівців, а також оновлення контактної мережі і тягових підстанцій.
За словами Каспрука, з 10 млн євро, передбачених угодою, 1,5 млн євро складає грант, решта суми – кредит на 13 років з можливим 3-річним пільговим періодом.
Розміри кредитної ставки будуть залежати від кредитного рейтингу Чернівців і будуть визначені після перевірки банком стану справ в Чернівцях і комунальному тролейбусному управлінні.
У разі оперативного проходження всіх узгоджувальних процедур вже на початку осені 2016 року можливе проведення відкритого конкурсу на придбання частини тролейбусів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас