ДФС: У чиновників банків вилучили 20 мільйонів, зброю і гранати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС: У чиновників банків вилучили 20 мільйонів, зброю і гранати

Кримінал
976
Податкова міліція під час обшуку посадових осіб банків, які за грошову винагороду допомагали фізичним і юридичним особам переводити безготівкові кошти в готівку, вилучила 20 млн грн готівки, вогнепальну зброю та гранати.
Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.
“Співробітниками податкової міліції Києва в рамках оперативного супроводження кримінального провадження, зареєстрованого за ст.364 КК України, викрито протиправні дії посадових осіб ряду банківських установ”, – йдеться в повідомленні.
У відомстві зазначають, що ці особи за 15% грошову винагороду допомагали фізичним і юридичним особам переводити безготівкові кошти в готівку. Для цього кошти перераховувалися на підконтрольні підприємства, зареєстровані в Німеччині, США та Латвії, з використанням банківських систем швидкого переказу коштів Western Union і Money Gram.
За адресами мешкання фігурантів провадження і в офісному приміщенні підконтрольного їм підприємства проведені 8 обшуків. За їх результатами вилучено 678 тис. доларів США, 16,8 тис. євро, 58,2 тис. гривень готівкою, 9 одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї (мисливські рушниці) і боєприпаси до неї, 2 предмети, схожі на гранати Ф-1 з запалами до них, 4 печатки підприємств нерезидентів, 14 електронних носіїв інформації, 10 одиниць комп’ютерної техніки та фінансово-бухгалтерську документацію, яка свідчить про протиправну діяльність.
Зараз слідчі дії тривають.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас