Банкіри розповіли, що чекати від пари долар/євро в найближчі 12 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри розповіли, що чекати від пари долар/євро в найближчі 12 місяців

Валюта
5685
На думку валютних аналітиків Bank of America, Merrill Lynch, Barclays і Deutsche Bank, євро в найближчі 12 місяців досягне паритету з доларом.
Як пише The Wall Street Journal, багато експертів упевнені, що подальше посилення європейської валюти буде обмежене втручанням ЄЦБ і розпродажем активів єврозони іноземними інвесторами.
Незважаючи на ралі, багато аналітиків дотримуються давно висловлених прогнозів, що євро досягне паритету з доларом вже до кінця поточного року, зазначає WSJ.
За останній рік євро зміцнився відносно долара на 5,7%, нагадує WSJ. Американська валюта протягом останніх шести місяців, в основному, дешевшала, а економісти не очікують швидкого збільшення процентних ставок в США, пише видання.
Сильне євро робить експортну продукцію єврозони менш конкурентоспроможною, зазначає WSJ. Минулого тижня член виконкому ЄЦБ Бенуа Кур заявив, що швидке подорожчання євро викличе занепокоєння. У вівторок Єврокомісія знизила прогноз економічного зростання єврозони з 1,7% до 1,6%, назвавши однією з причин подорожчання євро.
Аналітики вважають, що ЄЦБ втрутиться, якщо курс євро зросте дуже сильно за допомогою подальшого зниження процентних ставок. Видання пояснює, що центральному банку потрібна слабка валюта, щоб підстьобнути інфляцію. В цьому році зростання цін в єврозоні очікується на рівні 0,3%, тоді як метою ЄЦБ є показник ближче до 2%.
У серпні минулого року аналітики Bank of America очікували досягнення паритету в парі євро/долар до кінця 2015 року. Їхні колеги в Goldman Sachs тоді ж прогнозували, що курс євро опуститься до $0,95 протягом 12 місяців.
Зазначимо, в грудні ФРС вперше з 2006 року підняла базову ставку на 0,25 б.п., до рівня 0,25–0,5%, і відтоді не змінювала її. За цей час мінімальний курс євро в $1,0748 був зафіксований 5 січня.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас