Мінтранс США має намір відкликати до 40 млн подушок безпеки Takata — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтранс США має намір відкликати до 40 млн подушок безпеки Takata

Технології&Авто
183
Міністерство транспорту США має намір в найближчі три роки відкликати від 35 млн до 40 млн автомобільних подушок безпеки, вироблених японською компанією Takata Corp., тим самим збільшивши початковий обсяг майже вдвічі.
Оголошене Мінтрансом відкликання доповнює програму відкликання 28,8 млн подушок безпеки Takata в США, що торкнулося автомобілів 12 концернів, включаючи Honda Motor Co., Toyota Motor Corp. і Fiat Chrysler Automobiles NV, і вдвічі перевищує попередню програму. C урахуванням всіх програм відкликання в США перевищить 69 млн подушок.
Аналітики вважають, що Takata, яка втратила 75% капіталізації за останні 12 місяців, може не оговтається після такого удару.
У лютому американське Національне управління безпеки дорожнього руху (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) розповсюдило розслідування на всі види подушок безпеки Takata, з’ясувавши, що дефекти в механізмах надування привели до загибелі 11 людей у різних країнах світу.
У четвер число загиблих, чиї смерті пов’язують з продукцією Takata, зросло до 13 осіб: за даними Honda, в Малайзії 16 квітня і 1 травня сталися дві аварії зі смертельними наслідками. Ведеться розслідування.
Торік Мінтранс США наклав на Takata штраф в розмірі $ 70 млн, а також заборонило компанії використовувати нітрат амонію, що викликає розрив подушок. Як з’ясувалося в ході розслідування, при розкритті подушки несправні піропатрони можуть розриватися на частини, викидаючи металеві осколки.
Раніше повідомлялося, що за найбільш песимістичним сценарієм в світі можуть бути відкликані автомобілі, на яких встановлені 287,5 млн подушок безпеки Takata, що призведе до збитку в розмірі 2,7 трлн ієн ($ 25,2 млрд) – такі власні конфіденційні розрахунки японської корпорації .
За оцінками Credit Suisse Group AG, відкликання 50 млн автомобілів завдасть Takata збиток в розмірі 375 млрд ієн ($ 3,5 млрд), що перевищує вартість чистих активів компанії.
Раніше на цьому тижні Takata збільшила резерви в зв’язку з “подушкові скандалом” до 20,1 млрд ієн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас