Меркель і Абе застерегли від "гонки девальвацій" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Абе застерегли від "гонки девальвацій"

Валюта
1330
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе застерегли від значних коливань обмінних курсів валют і “гонки девальвацій” між окремими країнами.
“Порівняльна стабільність валют одна до одної є великим благом”, – заявила Меркель в середу, 4 травня, після зустрічі з японським колегою в замку Мезеберг неподалік від Берліна.
За словами канцлера, проблеми світової економіки не можна вирішити політикою низького обмінного курсу національної валюти, який би стимулював експорт.
Сіндзо Абе зазначив, що зараз на валютних ринках можна спостерігати “спекулятивні, швидкі дії”. За словами японського прем’єра, його країна уважно стежить за подіями на валютних ринках “і при необхідності ми повинні діяти”.
Японська ієна в останні дні оновила максимуми до долара та інших провідних валют за останні кілька років, що гальмує експорт товарів з країни і може привести до уповільнення економічного зростання.
Ангела Меркель знову підкреслила, що прагне укласти до кінця року угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і США (TTIP). Канцлер і Сіндзо Абе висловили також зацікавленість в прогресі переговорів щодо зони вільної торгівлі між ЄС і Японією, які застопорилися.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас