Боровик пішов у відставку через новий закон про держслужбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боровик пішов у відставку через новий закон про держслужбу

Казна та Політика
872
В.о. заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик пішов у відставку. Причиною стала заборона держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського, яка міститься в новому законі про держслужбу.
“Першого Травня вступив в силу новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати якесь громадянство крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу … Сьогодні я виходжу з державної служби і припиняю виконувати обов’язки заступника губернатора Одеській області. При цьому я залишаюся його радником, і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами Одеситів, і де я є єдиним позафракційним депутатом”, – написав він у фейсбуці.
Боровик також повідомив, що уряд Німеччини надав йому “виключення з заборони на подвійне громадянство, яке діє в ФРН”, щоб він міг попрацювати в Україні.
Він також висловив жаль, що закон про держслужбу закон містить заборону на подвійне громадянство.
Нагадаємо, заборона на подвійне громадянство є також в Конституції України, однак законодавство не передбачає покарання за це.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас