За попередній тиждень ціни на овочі та фрукти в Україні в цілому знизилися відразу на 9,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За попередній тиждень ціни на овочі та фрукти в Україні в цілому знизилися відразу на 9,2%

Особисті фінанси
220
За попередній тиждень, з 23 по 29 квітня, ціни на овочі та фрукти в Україні в цілому знизилися відразу на 9,2% після падіння на 13,9% тижнем раніше.
Таким чином, можна вважати, що сезонне зниження цін на плодоовочеву продукцію почалося, відзначають аналітики проекту “АПК-Інформ: овочі і фрукти”.
“Як і тижнем раніше, основний вплив на ціни плодоовочевого кошика надавали тепличні овочі, які в цей раз різко подешевшали, особливо тепличні томати, – говорить керівник проекту Тетяна Гетьман. – При цьому найближчим часом на ринок почнуть виходити нові постачальники, що, при наявності хороших погодних умов, може зробити істотний тиск на ціни “.
При цьому ціни на “борщовий набір” овочів незначно зросли, завдяки зростанню цін на торішню моркву. Пізня весна призводить до затримки в постачаннях ранніх овочів на ринок, що дозволяє утримувати ціни на торішню продукцію на досить високому для цього періоду часу рівні, зазначають експерти.
Також зафіксовано незначне зростання цін на картоплю під впливом скорочення запасів минулорічної продукції і відсутності на ринку істотної пропозиції ранньої картоплі.
А ось ціни на яблука продовжують залишатися невисокими порівняно з рівнем минулого року. На попередньому тижні вони також істотно не змінилися. У той же час трохи подешевшали банани, але це зниження цін було повністю компенсовано лимонами, які подорожчали.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас