Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 здійснив 10-й етап кругосвітньої подорожі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 здійснив 10-й етап кругосвітньої подорожі

Технології&Авто
216
Літак Solar Impulse 2 (SI2), який використовує для польоту тільки енергію сонця, здійснив успішну посадку в американському місті Фінікс – столиці штату Арізона, повідомили місцеві ЗМІ.
Посадка в Арізоні після 16-годинного перельоту з Сан-Франциско протяжністю 1160 км ознаменувала завершення 10-го етапу навколосвітньої подорожі Solar Impulse 2.
Перед цим перельотом Solar Impulse-2 більше восьми місяців проходив ремонт на Гаваях через несправність батарей, пошкоджених при перельоті з Японії.
Спочатку планувалося, що проект кругосвітньої подорожі SI2 триватиме близько п’яти місяців і буде складатися з 12 відрізків маршруту загальною довжиною 35 тис. км. Однак пізніше через погодні умови і поломки команді проекту довелося переглянути маршрут і графік.
Очікується, що на початку червня літак досягне Нью-Йорка, щоб почати підготовку до трансатлантичного польоту. Кінцевою точкою маршруту SI2 є місто Абу-Дабі (ОАЕ), звідки він і починав своє турне.
Навколосвітня подорож почалася 9 березня 2015 року. Solar Impulse 2 вже відвідав Оман, Індію, М’янму, Китай і Японію.
Перший тривалий політ цього апарату на сонячній енергії відбувся в квітні 2010 року. На крилі апарату встановлено 17 тис. фотоелементів, що виробляють електроенергію з сонячного випромінювання.
Велика частина цієї енергії витрачається вдень на приведення в рух електродвигунів літака, а деяка частина – на підзарядку бортових батарей, що дозволяє літаку летіти вночі.
Метою кругосвітньої подорожі SI2 є не створення практичних моделей сонячних літаків, а демонстрація можливостей альтернативних джерел енергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас