У Нацбанку розповіли, коли чекати грошей від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, коли чекати грошей від МВФ

Казна та Політика
2329
Національний банк очікує відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, але при цьому прогнозує зміщення графіка офіційного фінансування на квартал вперед.
Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на підсумки обговорення оновлених макроекономічних прогнозів і останніх змін монетарної політики регулятора за участю зовнішніх експертів і учасників ринку.
Нацбанк нагадав, що зберіг прогноз по зростанню реального ВВП України на 1,1% в 2016 році і 3% в 2017 році, а також прогноз по інфляції на рівні 12% на кінець поточного року і 8% на кінець наступного року.
За інформацією регулятора, актуальними для прогнозу залишаються припущення щодо ситуації на сході України, врожаю зернових і притоку депозитів в банки.
У той же час НБУ очікує, що ціни на сировинні товари будуть вищими, ніж передбачалося в попередньому прогнозі, а також оновлений прогноз заснований на більш оптимістичних припущеннях щодо зростання економік Китаю та Російської Федерації.
Нагадаємо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня, другий – на 1,7 мільярда – 4 серпня 2015 року.
В даний час йде другий перегляд програми співпраці. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між українською владою і Радою директорів МВФ.
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що Україна готова до приїзду місії МВФ, а віце-прем’єр-міністр Степан Кубів відзначав, що до 1 травня Україна повинна виробити конкретний план роботи з Фондом на найближчу перспективу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас