Глава УГКЦ виступає за встановлення справедливої єдиної ціни на газ і для населення, і для релігійних організацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава УГКЦ виступає за встановлення справедливої єдиної ціни на газ і для населення, і для релігійних організацій

Особисті фінанси
660
Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук заявляє, що всі споживачі: чи населення, чи комунальні підприємства, чи релігійні організації – мають платити справедливу ціну за газ, і ця ціна має бути об’єктивною, а її встановлення – прозорим і зрозумілим для всіх.
“Якщо сьогоднішня ціна для населення є справедливою і обґрунтованою, то ми перші звертатимемося до уряду з проханням таку ціну встановити для релігійних організацій. Церква має нести тяготи, які несе її народ”, – резюмуючи, цитує главу УГКЦ, департамент інформації Церкви.
В інформації зазначається, що так він відреагував на суспільну дискусію, яка виникла внаслідок останніх рішень Кабінету Міністрів України про зміни тарифів за спожитий газ від 27 квітня 2016 року. Згідно з цією постановою, з 1 травня 2016 р. до 31 березня 2017 р. (включно) діє гранична роздрібна ціна на природний газ для населення в розмірі 6,879 грн за 1 тис. куб. м, а для релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для виробничо-комерційної діяльності) – у розмірі 3,913 грн за 1тис. куб. метр.
С.Шевчук зазначив, що Українська греко-католицька церква завжди була, є і буде зі своїм народом. Це було чітко продемонстровано під час Революції гідності, і нині, під час війни за цілісність і незалежність нашої країни.
“Коли Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, зокрема і наша Церква, в останні роки офіційно зверталася до урядових структур щодо тарифів за спожитий газ для релігійних організацій, то просила про встановлення ціни не для комерційних структур або підприємств (як звичайно), а як для населення. Адже релігійні організації не отримують прибутку, а здійснюють своє служіння на пожертви вірян, крім того, не мають, що є природним, ніяких субсидій чи субвенцій від держави”, – додали в департамент інформації УГКЦ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас